24.02.2011 21:06

2010.06 газета Педагогічна трибуна - Скіф-2010 на Роменщині або чи існує чупакабра?

разместила Мария Семенова

Перші дні червня на Роменщині запам’яталися сонцеквітом, сінокосом, запахами літа та гостями, що завітали на нашу древню землю.

romny

4 – 6 червня 2010 року в районі с. Пустовійтівка біля підніжжя давніх скіфських поховань відбувся 5-й польовий Всеукраїнський з’їзд Україна – Космопошук. Сюди з’їхалися делегати від дослідницько-пошукових груп різних областей України, науковці з багатьох міст України та Російської федерації.

Роменщині вперше було запропоновано провести 5-й Всеукраїнський польовий з’їзд Україна – Космопошук «Скіф - 2010». Приймати у себе форум такого рівня нам випало не випадково, адже у нас, на базі загальноосвітньої школи № 5 вже кілька років діє єдина в Україні науково-пошукова група школярів 6 – 11 класів «Ромни – Космопошук». Ми маємо штаб групи (окреме приміщення), створили єдиний (поки що) шкільний музей «Аномальна планета. НЛО», маємо найбільший в Україні фото та відео архів аномальних явищ та НЛО, спілкуємося з пошуковими групами інших країн. У нас найбільш чисельна група юних пошуковців - 32, які прагнуть до розкриття таємниць природи.

Українська громадська науково-дослідницька організація «Україна – Космопошук» входить до однойменного міжнародного руху (26 країн) та Загальноросійського об’єднання із центром в Москві. Координатором, ідейним організатором об’єднання є вчений-мандрівник зі світовим ім’ям, філософ, громадський діяч, письменник (більше 30 книг), учитель, інженер-конструктор космічних літальних апаратів, уфолог – Чернобров Вадим Олександрович. Його родинні корені беруть початок в Україні. Це він разом з космонавтом А. Гречко знайшов та відкрив у Єгипті печеру Біблійного Мойсея і ледве не загинув вдихнувши спори давніх і смертельних цвілевих грибків.

Об’єднання «Космопоиск» займається дослідженням маловивчених криптофізичних, аномальних явищ та розвиває ці напрямки в науці для наступного прикладного застосування одержаних знань на благо всього Людства.

На з’їзді було прочитано більше десяти доповідей регіональних науково-пошукових груп про здійснені експедиції в 2009 – 2010 роках. Левова частка матеріалів була присвячена криптозоологічній темі (криптозоологія – наука про міфічні, легендарні, загадкові тварини, як «Снігова людина», «Лох-Неське чудовисько». Безпосередньою причиною до цього були багаточисленні випадки появи дивного хижака, якого називають в ЗМІ «чупакаброю». Розглядали також проблему НЛО, «літаючих шнеків», історії, краєзнавства.

Науковці з Чернігова привезли цікаві експонати: зламаний кіготь, пучок шерсті невловимої «чупакабри», а делегати з Москви – шматочок шкіри і шерсть знайдені в травні цього року російською пошуковою групою (під керівництвом Ю. Шепелєвої) в районі Великого Новгорода. Всі ці біологічні зразки проходять зараз генетичну експертизу. Вона необхідна для того, щоб визначити систематичне положення цих тварин. Такі факти засвідчують про те, що сучасна біологічна наука ще має багато білих плям.

Делегати польового форуму заслухали звіт пошукової групи Київ – Космопошук про хід реєстрації членів громадської організації «Україна – Космопошук», відбулися також вибори координатора пошукового об єднання в Україні. Ним став Назар Сиддіг м. Київ.

Учасники з’їзду також мали безпосередню можливість ознайомитися з історією Сумщини, було проведено екскурсію по Державному історико-культурному заповіднику «Посулля», делегати дізналися про героїчну долю останнього кошового Запорізької січі – Петра Івановича Калнишевського.

Усі гості були вражені неповторною красою Роменщини, щирою гостинністю мешканців сіл Пустовійтівки та Загребелля, працівників заповідника «Посулля», отця Анатолія – священика Троїцької церкви.

До двох годин ночі, біля багаття, під дзвін комарів, тривали задушевні розмови про Всесвіт, про вічні цінності нашого життя.

Ще довго всі, будуть пам’ятати чудовий аромат чаю з місцевих трав, який готувала лікар і криптобіолог з Москви Юлія Шепелєва, смак печеної картоплі від підприємця з Дніпропетровська Леоніда Баленка. Вся атмосфера цих днів була наповнена романтикою. Промайнула думка – саме тут проводити слід щорічні з'їзди «Космопошуку».

Міжнародний рух та його громадське об'єднання «Космопошук» завжди відкрите для творчої співпраці з тими, хто любить життя, людей, природу. Ми раді бачити в своїх лавах нових дослідників. Тільки разом ми зможемо розкривати найбільші таємниці природи.

Володимир ЛИТОВКА, учитель біології ЗОШ № 5, член-кореспондент громадського науково-дослідницького об'єднання «Космопошук», координатор напряму «Криптобіологія» в Україні, керівник пошукової групи «Ромни—Космопошук», м. Ромни, Сумська обл.
Газета «Педагогічна трибуна», червень 2010, №6.

Последние материалы от автора Мария Семенова